Oğmaç çorbası hangi yöreye ait?

Ovmaç çorbası mübadele döneminde Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen göçmenlerce yöreye taşınmış Rumeli lezzetlerinden bir diğeridir. Trakya'nın birçok yerinde olduğu kadar göçmenlerin yerleştiği çeşitli yörelerde de bu çorbaya rastlıyoruz. Yerel şive gereği Uvmaç Çorbası ya da Umaç Çorbası gibi isimlerle anılmaktadır.

Sütlü Umaç çorbası nasıl yapılır?

Unu bir kap içerisinde su ile karıştırıp elinizle küçük topaçlar oluşturun. Sütü bir tencere içine koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan sütun içine hazırladığınız un topaçlarını ve 1 tatlı kaşığı tereyağı atın ve 5 dakika sütle birlikte koyulaşıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Ovmaç çorbası hangi ilimiz ile anılır?

Oğmaç Çorbası – Bursa Kolay hazırlanabilen doyurucu çorbalardan olan oğmaç çorbası özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde yaygın olarak yapılmaktadır.

Ölemeç çorbası nereye ait?

Yörüklerin Aparatif ve vaz geçilmez ara öğün yemeği Ölemeç. Genelde Mersin Yöresine özgü Hamur,Pezzik,Pancar ve Ayranla yapılan bir yemek.

Bolu’nun ovmaç çorbası nasıl yapılır?

– Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. – Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. – Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk hamur pişene kadar kaynatılır.nane ile süsleyip servis edilir.afiyet olsun.

Ovmac nasıl yapılır?

Ovmaç – Övelemeç Tarifi Hazırlanışı

  1. Yörüklerin kuru yufkası aslında bildiğimiz yufkadır. …
  2. Kuru yufkaları elinizle parçalayarak bir tepsiye koyun.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı sıvıyağda 2-3 dakika kavurun. …
  4. İncecik doğradığınız maydanozu katıp bu karışımı yufkaların üzerine yayın.

Ovalama çorbası nasıl yapılır?

– Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. – Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. – Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk hamur pişene kadar kaynatılır.nane ile süsleyip servis edilir.afiyet olsun.